maanantai 9. tammikuuta 2017

Paimenet lammashommissa

Paimennusta piiiitkästä aikaa. Koirat olivat hoidossa isäntäväen Tukholman risteilyn takia pari päivää, ja molemmat pääsivät hoitopaikassaan kerran lampaille eilen 8.1. Kiitos Terhi! Paimennusvideo löytyy postauksen lopusta.


Iines on ollut lampailla yhteensä kaksi kertaa, viimeksi pari vuotta sitten. Menetin totaalisesti kiinnostukseni paimennukseen tuolloin, kun koira söi lampaanp*skaa koko rahan edestä eikä ollut yhtään kiinnostunut, mutta ihmekös tuo kun ruohikko oli niin korkea ettei koira edes nähnyt lampaita. Pyöröaitauksessa sillä löytyi kyllä kiinnostusta lampaisiin.

Nyt oli Iinun kolmas kerta lampailla, tällä kertaa vapaana. Se meni kuvien, videopätkän ja Terhin kertomusten mukaan oikein hyvin! Iines oli todella kiinnostunut lampaista. Meno oli ehkä hieman liian vauhdikasta ja äänekästä aluksi, mutta ei kuumunut niin paljoa että olisi alkanut napsimaan lampaita (mitä en olisi edes ihmetellyt) ja oli muutenkin tosi kiltisti. Hyvä Iines!

Mystillekin tämä oli kolmas kerta lampailla. Edellisellä kerralla se alkoi olla hieman kovis paimennuskoulun koiriin tottuneille lampaille kun ne ei aitauksessa enää liikkunutkaan niin ripeästi. Ekat kerrat lampailla meni välillä paimentaessa, välillä papanoita maasta syödessä. Varsinkin loppua kohden on Mystillä alkanut keskittyminen rakoilla väsymyksen iskiessä, mutta muuten on tehnyt tosi hienoa työtä.

Sunnuntaina lampailla Mysti toimi oikein hienosti! Osasi sanoa isottelevalle lampaalle (nätisti kuitenkin) ja haki omatoimisesti laumasta erkanevan lampaan takaisin sekä osasi pitää laumaa kasassa ohjaajan pienellä avustuksella. Mysti teki töitä rauhallisesti mutta innokkaasti, ja sillä alkaa selvästi tulemaan pieni idea mitä paimennuksessa kuuluu tehdä. Kyseessä oli liikkuvat ja haastavat lampaat, joten hieno suoritus! Nyt sain itsekin pienen kipinän mennä pian taas kokeilemaan paimennusta molempien kanssa, kun eilen meni molemmilla niin kivasti.Terhille ja Antille taas suurkiitokset koirien hoitamisesta sekä näistä kivoista kuvista sekä videopätkistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti