torstai 9. helmikuuta 2017

Solmut auki

Maanantaina 6.2. agitreenien peruunnuttua pakkasen takia päätin hetken mielijohteesta varata Mystille hierojalle ajan, koska aikoja sattui olemaan vielä samalle illalle. Olin kyllä miettinyt käyttää Mystin hierojalla, koska kelit ovat olleet todella liukkaat ja muutaman kerran se on juostessaan kaatunut liukkauden takia inhottavan näköisesti, mutta onneksi mitään ei ole sattunut. Mysti on myös pitänyt selkäänsä hieman köyryssä, joten ajattelin sen olevan hieman jumissa jäisistä keleistä johtuen.

Kun päästiin hierojan luokse, Mysti tutki joka paikan todella tarkkaan ja mietti selvästi että mikäs paikka se tämmöinen on. Hieroja istui matolle, ja Mysti meni heti siihen viereen maahan rapsutettavaksi. Hierojan kokeiltua Myyn selän läpi hän sanoi, että Mystin lihakset alkavat heti reagoimaan käsittelyyn, joka on kuulema todella toivottavaa.

Mystistä löytyi pari jumikohtaa, niinkuin osasin arvatakin. Selän nikamissa oli häiriöitä noin selän keskivaiheilla sekä kireyttä löytyi molemmista lonkankoukistajista, vasemmasta enemmän. Nämä ovat luultavasti liukastelusta johtuvia jumeja, ja ne saatiin hyvin avattua hetken käsittelyn jälkeen. Myös oikeasta ranteesta löytyi kireyttä sekä vasemmista varpaista napsumista. Mystillä jäi joulukuun lopussa vasen jalka ikävästi oven väliin, ja kynsikin irtosi siitä varpaasta parin viikon päästä äksidentistä. Tämä selittää vasemman jalan varpaiden napsumisen ja kireyden, mutta sekin saatiin purettua tosi nätisti auki. Oikean ranteen jäykkyys saattaa johtua myös kyseisestä oviepisodista, koska onnettomuuden jälkeen Mysti on luultavasti varannut enemmän painoa oikealle jalalle. Kaikki jumit ja kireydet saatiin kuitenkin hyvin auki tällä yhdellä hoitokerralla.

Olen erittäin tyytyväinen Mystin käytökseen hierojalla. Se ei venkoillut juuri yhtään (paitsi vähän kipeitä kohtia hierottaessa) ja oli todella rauhallinen ja maltillinen. Hieroja kehui Mystin käytöstä ja olin itsekin kovin ylpeä siitä, miten maltillinen ja kiltti Myy oli. Mysti sai propsit myös elastisesta ja vahvasta kropasta. Hieroja sanoi vielä lopuksi, että on ilo katsella näin fyysisesti ja henkisesti tasapainoisesti kehittynyttä ja hyvinvoivan näköistä koiraa, jota minä kyllä komppaan ihan täysin! :) Nyt lepopäivien jälkeen Mysti saa alkaa viettää taas aktiivisen koiran elämää!

Postauksessa olevista kuvista kiitokset miehelleni, joka vei koirat metsään moneksi tunniksi lenkille ja räpsi upeita kuvia!Kuvat © Ville

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia kauniista koirista :) Ihana Mysti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva ylläri tulla töistä kotiin kun tällaset kuvat odotti tietokoneen näytöllä! Ja Mysti on aikas ihana :)

   Poista
 2. Ihan epäreilun hienoja kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että krediitit niistä menee muualle ku mulle! :D Kehut välitetty kuvaajalle!

   Poista