torstai 20. huhtikuuta 2017

Läpimurto

Mikäs sen oivallisempi hetki kirjoittaa blogiin päivitystä, kun pitäisi oikeasti olla lukemassa pääsykokeisiin, siivota kämppää ja pestä pyykkiä. Erinomainen hetki inspiroitua kirjoittamaan koirajutuista ja samalla vältellä velvollisuuksia. Aika tyypillistä minua.

Mun töiden (ja päikkäreiden) jälkeen suunnattiin kohti lähintä treenikenttää lenkin yhteydessä. Jo töissä päätin, että tänään mä haluan treenata Mystin kanssa tokoa, varsinkin seuruuta, enkä antanut kamalan sään pilata mun suunnitelmia ja treeni-intoa. Onneksi sade alkoi vasta treenin loppupuolella, ja sitä ennen ehdin ottaa jopa vähän videota Mystin treenistä!


Me ollaan tehty läpimurto seuruussa. Avain onneen oli frisbee kainalossa. MIKSI mä en ole ennen testannut tätä, miksi?! Velloin varmaan liian suuressa seuruumasiksessa että loppui luovuus kesken. Siitä on nyt vajaa pari viikkoa, kun tätä testasin ja koko koiran asenne seuraamiseen muuttui hetkessä. Siitä tuli innokas ja hyvin kontaktissa oleva, kun nakkasin frisbeen kainaloon ja lähdin siitä suoraan marssimaan eteenpäin ja Mysti kipitti vieressäni aivan innoissaan koska frisbee tippuu hänelle. Ah se ihana fiilis, kun löydettiin se juttu, millä luultavasti saadaan meidän seuruu taas toimimaan. Tämä lisäsi hieman edistämistä, mutta nyt mulle tärkeintä on se asenne, minkä sain kaivettua siitä esille. Ihan huippufiilis!

Tänään testattiin seuruuta ilman frisbeetä kainalossa. Välillä tungin treenipatukan kainaloon, välillä mentiin ilman. Ja tykkäsin ihan tosi paljon Mystin asenteesta taas kerran! Ihan eri ilmeellä tekee töitä, ja näin pienessä ajassa valtava muutos, vaikka se lelu ei olisikaan menossa mukana. Tuohon edistämiseen pitää kyllä puuttua nopeasti, mutta nyt mä en vaan kestä olla palkkaamatta sitä tuosta ihanasta kontaktista ja asenteesta! :D Kerrankin oikeasti sellanen fiilis että hei, me saadaan tää kyllä toimimaan. Ja voin sanoa että se on kiva tunne se!Laukunpohjalta löytyi myös noutokapula, joten harjoiteltiin myös nätisti nostamista. Ensimmäinen kapulannostamistreenikerta (kamala sanahirviö) ja siihen nähden meni kyllä tosi kivasti. Heitin kapulan parin metrin päähän ja lähetin Mystin hakemaan sitä, ja ekalla kerralla se teki perinteisen syöksyn kohti kapulaa. Tästä ei tietenkään palkkaa herunut. Seuraavaksi sanoin pienen "jarrutuskäskyn" ennen kuin Myy ehti tehdä hyökkäystä kapulaa kohti, ja se toimi kyllä tosi kivasti. Heti alkoi nostamaan oikeaoppisesti, kunhan vain muistutin ajoissa että hei nyt ei hyökätä kapulalle. Harmi että alkoi sataa, niin jäi tämä videoimatta! Tätä treeniä pitää ehdottomasti jatkaa tällä tyylillä, jos se jo nyt toimi näin kivasti. Jos ei ensikerralla enää toimi, niin sitten pitää taas kehitellä jotain muuta. Olisi pitänyt havahtua korjaamaan tätä ongelmaa jo siinä vaiheessa kun sitä alkoi esiintymään, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, vai mitä?

Iines pääsi rallytokoilemaan. Meillä on jopa kahdet rallykisat tiedossa (iik!!) ja hinkattiin nyt lähinnä meille vaikeinta liikettä: koira eteen, vasemmalta sivulle. Iinekselle on aikoinaan opetettu sivulletulo takaa kiertäen, ja vasemmalta puolelta sivulletulon treenaus on jäänyt kokonaan pois. Ihan uusi asia Iinulle siis, mutta käsiavustuksella se alkaa sujumaan jo ihan kivasti, vaikka asennot ovatkin välillä (usein) vinoja. Onneksi rallyssa saa ainakin alokasluokassa antaa paljon apuja koiralle ja kehua koko ajan koiraa, joka on meille tosi iso helpotus! Ne muutamat kerrat mitä ollaan rally-tokoa tehty on menneet ihan kivasti, ja tykkään Iineksen innokkaasta asenteesta. Jos saan sille tuon saman mielentilan kisoihin mitä meillä on treenatessakin ollut, mä luulen että me selvitään kisoista ihan yhtenä kappaleena! :D Loppuun Iines pääsi tekemään pari noutoa, ja argh kun sillä nousee kierrokset ihan nollasta sataan näissä vauhtiliikkeissä. Aika monta toistoa sai tehdä, ennenkuin sain sen noutamaan ilman yhtäkään haukahdusta.

Päivän treeneistä jäi hyvä ja motivoitunut fiilis, vaikka olikin kamala tuuli ja lopussa kastuttiinkin. Haluaisin heti treenata lisää seuruuta Mystin kanssa ja voin jopa sanoa odottavani rallykisoja Iineksen kanssa! Sunnuntaina luvassa taas tokotreeniä Susanna Reijosen valvovan silmän alla. Alla kooste Mystin päivän tokoiluista. Toi biisi ei ehkä oo kaikista sopivin tähän, mutta en halunnut videota hiljaiseksikaan jättää, hah!


PS. Ilmoitin Mystin näyttelyyn! Meidät voi bongata helatorstaina 25.5. pk-näyttelyssä Helsingissä.

2 kommenttia:

  1. Pitääkin yrittää pongata teidät sieltä, vaikka varmaankin menee meidän erkkarin kanssa niin päällekkäin, että menee sivu suun :/

    VastaaPoista