sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Agiepikset

Viikonloppu on ollut taas erittäin koiramainen, ja kiva sellainen. Lauantaina suuntasin heti aamusta hetken mielijohteesta Helsingin Agilityurheilijoiden kentälle epävirallisiin kisoihin Mystin kanssa. Yksi supermöllirata käytiin juoksemassa tuloksella 5, aika oli 18,47. Harmillisesti yksi rima tuli alas, kummallinen virhearvio hypyn kanssa Mystiltä ja itsekin ohjasin sen sille ehkä vähän huonossa kulmassa (taisi olla hyppy nro 7). Rimat olivat vain 30cm, ja ollaan nyt treenattu 45-50cm rimoilla. Ehkä se oli vain huolimaton matalien rimojen kanssa. Tällä tuloksella päästiin 3. sijalle. Nämä olivat Myyn tokat epikset, edellisistä napsahti kuukausi sitten Lohjalla nolla ja myös 3. sija. Mysti eteni radalla tosi kivasti, tosin ehkä vähän hutiloiden normaaliin Mystin menoon verrattuna. Sen kanssa saa todella pinkoa, jos meinaa perässä pysyä!

Supermöllien rata:

Rata by Anne Savioja
Olen niin tyytyväinen Mystin käytökseen kisapaikalla. Lunkisti makoili mun jaloissa kun katseltiin muiden suorituksia kentän laidalla, eikä provosoitunut meidän vieressä haukkuvasta koirasta, vaan tuijotteli mua namin toivossa. Meille tuntematon nainen tuli kehumaan Mystin käytöstä, ja Myy päätti käyttää tilanteen hyödyksi ja kiivetä naisen syliin rapsuja hakemaan. :D

Iineksen kanssa aikoinaan taisteltiin pitkään pelkojen kanssa. Kisapaikalla Iineksen ensimmäinen paniikin aihe oli aina kuulutukset sekä pillinvihellys. Onneksi ne ajat ovat ohi ja Iines on peloistaan päässyt yli. Oli turhauttavaa, kun ensimmäinen harrastusvuosi meni Iineksen kanssa peloista pois oppimiseen. Tuntuu ihanalta, kun Mystin kanssa ei moiseen tarvitse käyttää aikaa, vaan ollaan heti alusta asti voitu keskittyä olennaiseen, eli treenaamiseen, sillä sitä ei treeni-/kisapaikan äänet, hälinä tai vieraat koirat hetkauta.Kisojen lopuksi tehtiin pientä kevyttä kontaktitreeniä puomilla, ja Mysti tarjoaa tosi kivasti 2on2off-asentoa. Se on yksi sen lempitempuista! :D Katsotaan miten meidän kontaktien käy, kun kontaktit tulevat osaksi rataa ja vauhti lisääntyy, mutta tällä hetkellä näyttää hyvältä kontaktien kanssa. Keinua ei kyllä olla juurikaan treenattu (paitsi ihan alkeita), mutta eiköhän sekin saada pian mukaan kuvioihin.

En myöskään voinut olla kokeilematta kentän laidalla olevia keppejä. Kotona ollaan tehty 2x2-tyylillä keppejä, ja päästy kuuteen suoraan keppiin asti, ja välillä olen laittanut Mystille kapean kujan. Mysti meni kuin menikin kaikki 12 keppiä ihan todella nätisti, paremmin kuin olisin uskaltanut toivoa! Ikinä sillä ei ole kuutta keppiä enempää ollut pujoteltavana, eikä tuottanut sille mitään ongelmaa pujotella vielä 6 lisää. Vähän se näytti hämmentyneeltä, mutta hienosti veti kepit loppuun asti. Nyt jatketaan kuuden kepin treeniä kotona, niin saadaan sille treenattua enemmän kestävyyttä mun liikkeeseen ja keskitytään eri sisäänmenokulmiin sekä vauhdin lisäämiseen.
2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia Mystistä! Se on niin kuvauksellinen 😍 Onnea sijoituksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Hän ei tosin itse kovin välitä poseeraamisesta! :D

      Poista