maanantai 1. toukokuuta 2017

Iineksen rallydebyytti

Eilen korkattiin Iineksen rally-tokoura alokasluokassa Lohjalla, tuomarina toimi Taru Leskinen (ja oli muuten ihan todella mukava tuomari!). Aamulla vatsaa kouristi jännityksestä ja olisin mielelläni perunut koko jutun ja jäänyt vain kotiin. Kyllä, jännitän kisoja aina ihan kamalasti, ja nyt kyseessä oli mulle ja Iinekselle eka kerta muissa kisoissa kuin agissa. Treenikertoja meillä on takana todella vähän ja Iines on ehkä kerran aikaisemmin tehnyt kylttien kanssa rallya, ja siitäkin on jo puolitoista vuotta aikaa! Lähdettiin siis soitellen sotaan ja eniten mua pelotti, että se vaan haukkuu mulle kiihtyneenä lähdössä, koska aina Lägille mentäessä on se päässyt kisaamaan agilityssä. Halliin tultaessa Iines oli kuitenkin heti todella hyvässä rallymoodissa, syöttelin sille nappuloita ja neiti oli oikein kivasti kuulolla. Alussa kertyi paljon odottelua, sillä rataantutustuminen oli 45min myöhässä. Lämppäiltiin siinä välissä ja testattiin meille vaikeita liikkeitä radan ulkopuolella, ja pieni paniikki meinasi iskeä kun Iines näytti yhtäkkiä unohtaneen kuinka tullaan sivulta eteen!

Rataantutustumisessa olin ihan pihalla ja pää löi tyhjää. Sain kuitenkin jonkunlaisen tuntuman mitä mun pitää siellä radalla tehdä. Kun palasin rataantutustumisesta mulla tuli jopa sellainen tunne, että ompa kivaa mennä suorittamaan rataa Iineksen kanssa, kun se on niin kivassa vireessä.


Hyi miten mua lähdössä sitten jännittikään. Tuomarin kysyessä "oletteko valmiita?" ei auttanut kuin nyökätä ja lähteä liikkeelle. Jo ekan kyltin jälkeen mulle tuli tosi hyvä fiilis kun huomasin miten kivasti ja innokkaasti Iines tekee mun kanssa ja se kamalin jännitys lähti pois. Loppurata meni aika sutjakkaasti ja meille vaikeimmat liikkeet sujui tosi mukavasti! Koira ei mokaillut yhtään ja oli koko radan ajan täydellisessä vireessä. Kyltillä 9 tuli taluttimen kiristyminen ja kyltillä 11 ohjaajavirhe, jotka molemmat huomasin heti itsekin. Lopputuloksena kuitenkin 98/100p eli hyväksytty tulos! Tämä riitti myös 2. sijaan. Olin kyllä niin älyttömän tyytyväinen Iineksen tekemiseen, se ihan oikeasti ylitti kaikki mun odotukset! Tuomari oli maininnut, että kivan näköistä yhdessätekemistä, ja siltä se todella tuntuikin. Me oltiin radalla todellakin yhdessä, minä ja ihana Iines. Hyvillä fiiliksillä siis taas sunnuntaina kisaamaan, toivottavasti saan sen viriteltyä uudelleen noin hyvään mielentilaan! Lauralle suuret kiitokset videon kuvaamisesta ja henkisestä tuesta :)6 kommenttia:

 1. Onnea hyvästä suorituksesta! Ihan mahtavat pisteet, toivottavasti omakin kisajännitys laskisi sunnuntaihin mennessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Ai teilläkin on kisat, paljon tsemppiä!

   Poista
 2. Onnea!! Näyttipä hienolta teidän tekeminen videolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna! Oli kyllä hyvä fiilis tuolla radallakin vaikka jännitti, Iines oli niin ihanasti hallinnassa kerrankin! :D

   Poista