torstai 25. toukokuuta 2017

Mysti näytelmissä

Mysti pääsi tänään elämänsä toisiin näyttelyihin. Ensikosketus näytelmiin oli viimevuoden elokuussa lähdimme kaverini mukaan Viroon roadtripille Mystin kanssa ja samalla käytiin Tarton näyttelyssä, eikä tuolloin kyllä menestystä tullut puolivuotiaalle Myylle, mutta kokemusta sitäkin enemmän. :D

Tänään käytiin Vantaalla palveluskoiratapahtumassa puudeloimassa, ja tuloksena JUN-H, eli juuri se mitä me lähdettiin hakemaan! Enää ei siis näyttelyissä tarvitse käydä, kun pakko-H on plakkarissa, mutta hyvässä seurassa siellä kyllä viihtyy, ja voi olla että mennään uudestaan haistelemassa ilmapiiriä kun Mysti on vähän vanhempi.
Eniten tyytyväinen olen Mystin käytökseen, kuinka hienosti se jaksoikaan odottaa häkissä ja kehässä se esiintyi niin hienosti ja maltillisesti, kuin kokenut näyttelykoira konsanaan! :D Sitä ei stressannut kamala koira- ja ihmisvilinä millään tasolla eikä ihmetyttänyt yhtään kun tuomari tuli hiplaamaan. Hyödynnettiin tilaisuus ja tehtiin näyttelyvilinän keskellä myös paikkista ja seuruuta, eikä se ottanut häiriötä mistään, vaan teki hyvin töitä mun kanssa. Oli tosi kiva päivä vaikka en näyttelyistä paljoa ymmärräkään, ja oli niin kiva nähdä vanhoja tuttuja sekä tutustua uusiin ihmisiin. Mystin veljet olivat paikalla ja menestyivät paremmin kuin hyvin, molemmat paikalla olleet velipojat saivat EH-tuloksen!

Ruotsalainen Jesper Andersson tuumasi siis näin Mystistä:
"Feminiini juniorinarttu, kevyempää tyyppiä ja lyhyt turkki. Sais olla täyteläisempi kuono-osa, liian loiva otsapenger, riittävä kaula, hyvät silmät ja korvat. Hyvä selkä, vielä kehittymätön rintakehä. Kevyt luusto, tasapainoiset kulmaukset, tasapainoinen liike ja liikkuu riittävällä askeleella. Mukava luonne."
Eli siis ihan Mystin näköinen arvostelu. Eihän se mikään muhkuturkki ole ja melko kevyt tyyppi rakenteeltaan, mutta mä tykkään siitä niin kovasti!
4 kommenttia:

 1. Onnea hoosta! :) saittepa kivan ja kattavan arvostelun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Arvostelu oli kyllä kiva ja mukavan laaja!

   Poista
 2. Ruotsalaiset tuomarit on mun kokemuksen mukaan todella tiukkoja, mutta niiltä saa ihan älyttömän pitkät arvostelut :D Vähän toista kuin meille tuona päivänä kirjoitettu.

  Ja H on tietysti Häikäisevä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuomari vaikutti ihan tosi tiukalta! Ei herunut SA koirille, jotka ois voinu oikeesti munkin mielestä saada sen. Mutta vaikka olikin tiukka, niin arvostelu oli ihanan kattava! Ja nimenomaan, H eli Häikäisevä, sitähän Mysti on ;)

   Poista