sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Susanna Reijosen tokotreeni

Hyvä sauma kirjoittaa postaus päivän treeneistä, kun tämä Suomi - Sveitsi -lätkämatsi alkaa kuumottamaan hieman liikaa. :D

Käytiin tänään toista kertaa Sportdogsin Susanna Reijosen toko-opeissa Kirkkonummella Mystin kanssa. Myy päätti aloittaa vihdoin ja viimein juoksunsa torstaina 1v 3kk iässä, mutta ei annettu tämän haitata menoa, eikä sillä kyllä näyttänyt olevan mitään vaikutusta koiran tekemiseen, onneksi!
Viimeksi tein sen virheen, että otin Mystin suoraan autosta hommiin ilman sen kummoisempaa virittelyä, ja vieraalla kentällä kokemattomana koirana Mysti oli ihan että häh täh mitä me tultiin siis tekemään?! Nyt käytiin hetki käppäilemässä ympäriinsä, ja sillä oli kyllä iso vaikutus koiraan. Nää on just näitä juttuja, mitä en heti hiffaa tehdä ja sitten mennäänkin perse edellä puuhun. Tällä kertaa kun tehtiin eri tavalla, oli Mysti heti ihan messissä hyvällä fiiliksellä. Pitäisi itse kiinnittää enemmän huomiota koiran oikeanlaiseen virittelyyn ja omaan toimintaan treenipaikalla. Oon aina niin hätähousu!Käytiin läpi kaikki ALO-luokan liikkeet.
Treenin alkuun ja loppuun tehtiin paikkamakuu. Susanna otti Mystin ja kaverini koiran väliin oman belgianpaimenkoiransa. Oli varmaan toka kerta kun Myy tekee paikkista vieraan koiran kanssa, mutta Mysti näytti lähinnä siltä, ettei huomannutkaan vieressä olevan joku vieras koira. Hyvä niin! Tässä Susanna antoi vinkiksi, että kannattaa ottaa rento asento ja katsella muualle kuin koiraa, niin koira ei vahingossakaan sekota liikettä luoksetuloon ja varasta paikalta, vaikka Mysti ei paikkiksesta ikinä ole lähtenytkään. Tehtiin vähän pidempi paikkis, ja parin minuutin kohdalla Mysti kellahti lonkalle, josta en tykkää. Tätä ei ole kyllä taas aikoihin tapahtunut. Treenin lopussa tehdyssä paikkiksessa kävin myös auton takana piilossa, eikä Mysti ollut hievahtanutkaan sen aikana.
Seuruu oli tänään jotenkin ihan super. Saatiin paljon kehuja kouluttajalta, ja seuruu tuntui itsestäkin tosi hyvältä. Pari kertaa kontakti tippui varsinkin käännöksissä, mutta pääosin tosi hyvää tekemistä Mystiltä. Ollaan tehty Mystin kanssa seuruuta jonkin verran tarjoamisen kautta, ja Susanna huomautti tästä, että sitä voisi alkaa jättää pois. Pitäisi antaa joka kerta koiralle selkeä "seuraa"- käsky, niin koiralle voi silloin myös huomauttaa, jos kontakti putoaa tai seuruu ei ole toivotun tyylistä. Jos koira seuraa tarjoamisen kautta, ei huomauttaminen niinkään kerro koiralle mitään, sillä koira ei varsinaisesti edes suorita mitään ohjaajan pyytämää tehtävää.
Liikkeestä maahanmeno oli myös tosi hyvä, eka maahanmeno ehkä aavistuksen löysä, toinen yritys Susannan sanoin ihan kympin arvoinen suoritus. Tähän haluan kuitenkin saada vieläkin nopeampaa reagointia käskyyn.Hyppyyn laitettiin etäisyystötteröt, jotka Mysti kävi ensimmäisen hypyn aikana nopeasti tsekkaamassa. Näitäkin on hyvä treenata! Tämän jälkeen ne eivät jaksaneet sen enempää kiinnostaa, ja toinen hyppy oli jo ihan todella hyvä. Vauhti oli sopiva ja sivulletulo puhdas. Tässä mulla oli ennen käskynä "tule", mutta tulevaisuutta ajatellen Susanna ehdotti käskyn muuttamista vaikka "hyppy"-sanaksi. Sanalla ei näyttänyt olevan mitään vaikutusta Mystiin, samalla tavalla se tulee suorinta reittiä luokseni, eli tässä tapauksessa esteen yli.
Kapulan pidossakaan ei ollut ongelmaa, vähän Mysti katselee muualle kapula suussaan, mutta ei mälvää sitä, ottaa sen nätisti suuhunsa ja irroittaa vasta käskyn saatuaan.
Kaukot oli aluksi mun makuun vähän löysät, mutta Susannan mielestä ihan riittävän hyvät. Mulle tämä ei riittänyt koska tiesin, että Mysti pystyy parempaan. Hetsasin Mystiä lisää, laitoin sen maahan ja siitä tehtiin kaukot uudestaan, ja nyt meni paljon paremmin. Ei kuitenkaan niin täpäkät vaihdot mihin pyrin, mutta lisää treeniä vaan.
Luoksetulo oli hyvä! Jätettiin tämän tekeminen kahteen toistoon, jotka molemmat oli vauhdikkaita ja Mysti tuli nätisti sivulle.

Treeneistä jäi tosi hyvä fiilis. Mysti oli tosi kivasti kuulolla ja teki töitä ihanalla innolla ja ilmeellä. Kentän laidalla oli lapsia pelaamassa jalkapalloa, mutta se ei ottanut niistä yhtään häiriötä. Tuntui kivalta, kun tehtiin töitä selvästi tiiminä Mystin kanssa, ja hyvä huomata ettei juoksut vaikuta Mystin tekemiseen (ainakaan tällä kerralla). Sain itsekin kouluttajalta hyvää palautetta siitä, kuinka hyvin ja aidosti kehun koiraa kun se tekee oikein ja miten positiivisesti se vaikuttaa koiraan. Kyllä, mä todella aidosti iloitsen siitä, kun menee hyvin! :D Susanna painosti jo avaamaan koekalenteria, mutta iiiihan vielä en uskalla. Me jatketaan hiomista ja hyvällä fiiliksellä treenaamista, ehkä sitten joskus kisaamaankin!

8 kommenttia:

 1. Huippu Mysti! Sehän kuulostaa olevan tosi hyvällä mallilla :) Kokeisiin vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Joanna! Ihan vielä en uskalla, mutta hei samat sanat voisin sanoa sulle! ;D

   Poista
  2. Meillä on itseasiassa jo vähän alustavasti koekalenteria katottuna ;) Jänskää!

   Poista
  3. Iiiik!! Jännää, mutta ihan huippuhomma! :) Cava on kuitenkin ihan tosi taitava, niin ehdottomasti kokeeseen ja äkkiä!

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa treenailut :) Tosta lonkalle valahtamisesta paikkiksessa: Juoksut saattaa aiheuttaa joitain outouksia esim just tällaisiin liikkeisiin, joissa täytyisi käyttää syviä lihaksia asennon ylläpitämiseen. Jipillä esimerkiksi juoksujen aikaan ennen (ja joskus vieläkin) esiintyi kaukoissa pientä vinoutta ja paikkiksessakin varmasti voi vaikuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, hyvä huomio! En tätä tosiaan tullut ajatelleeksi, mutta ihan hyvin mahdollista, koska Mysti ei kyllä muuten harrasta lonkalle kellahtamista.

   Poista
 3. Täältähän löyty kiva blogi, liityin lukijaksi! Piti ihan miettiä, että miten nää koirat näyttää näin tutulta, mutta youtubestähän mä nämä olen bongannut :D

  http://haikuvella.blogspot.fi

  VastaaPoista