perjantai 16. kesäkuuta 2017

Loma ja koiramaiset kesäillat

Mun pitkään odotettu parin viikon kesäloma on vihdoin täällä! Ensimmäinen lomapäivä (keskiviikko) alkoi ihanasti reilu tunnin metsälenkillä Annen, Jedin ja Leian kanssa, josta suuntasin heti Terhille viettämään koiramaista kesäiltaa hyvässä seurassa. Muutama tunti vierähti agilityn parissa, toinen kaksituntinen meni paimentaessa. Niin ihana ilta, voisin viettää jokaisen lomapäiväni aamusta iltaan harrastaen koirien kanssa ja nauttien ihanasta seurasta! Nyt istun parvekkeella auringonpaahteessa kirjoittelemassa postausta ja muokaten kuvia, koirat nukkuvat jaloissa ja kohta lähden uittamaan koiria. Kesäloma ja ihana sää. Ihan parasta!

Agility oli enemmänkin sellaista rentoa hömpöttelyä ja kuvien ottamista meidän osalta. Maanantaina ja tiistaina oli jo agilitytreenit, joten tänään otettiin sen osalta vähän rennommin. Tiinstain treeneissä Niinu Agility Sportilla Mysti teki muuten upeat päällejuoksut! On siinäkin taas ohjaajalla opettelemista, että ei voi ikuisuuksiin jäädä varmistelemaan, vaan on pistettävä töppöstä toisen eteen tai on auttamattomasti myöhässä seuraavalla esteellä.
Paimennuksessa löydettiin vihdoin Iineksen vahvuus: hitto miten upeasti se vastasi lampaalle, joka sitä alkoi haastamaan! Toisin kuin Mysti, Iinu uskaltaa sanoa kovasti vastaan ja pistää lampaat aisoihin, eikä Iines perääntynyt kun lampaat alkoivat haastaa lampolan ovella ja lopulta lampaat antoivat periksi, kun Iines oli tarpeeksi sinnikäs. Se oli upeaa nähtävää, kun Iines oli selvästi töissä! Tehtiin molempien koirien kanssa poispäinajoa vieden lampaat omaan mökkiinsä. Iines oli aivan puhki haaston jälkeen, koska se joutui kyllä ihan kunnolla hommiin siinä. Odotan jo innolla seuraavaa paimennuskertaa Iineksen kanssa! Vielä se on aivan liian vauhdikas ja äänekäs, mutta luulen että tämä kerta oli eräänlainen läpimurto, kun Iines pääsi kunnon työmoodiin lampailla.

Mystin kanssa tehtiin myös poispäinajoa noin 5 minuutin pätkissä kolme kertaa. Ensimmäinen kerta oli makuuni liian vauhdikas, mutta loppua kohti selvästi paransi, sillä viimeisellä kierroksella se keräsi lampaat todella hienosti itsenäisesti kasaan pitäen kevyen ravin sekä kivan mielentilan yllä. Mystistä on alusta asti nähnyt kuinka vahvasti paimennusvietti sillä virtaa suonissa, mutta itsevarmuutta se tarvitsee vielä lisää. Se ei ihan uskaltanut jäädä lampolan ovelle pitämään lampaita silmällä saatuaan ne sinne, vaan nöyrästi käänsi päänsä pois lampaiden tuijottaessa sitä. Ehkäpä se itsevarmuus tulee kokemuksen ja iän myötä. Hyvät treenit molempien koirien kanssa!
2 kommenttia: