sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Alokastokoilija

Vastapainoksi jatkuville agipäivityksille vähän tokojuttujakin. Mystin (ja mun!) elämän ensimmäisten virallisten tokokisajen aika koitti Hausjärvellä lauantaina 14.10. Tuomarina oli Harri Laisi. Olin yllättävän tyyni ennen kisoja, mutta juuri ennen paikkiksia iski pakokauhu, että onko tonne oikeesti mentävä. Ei mikään turha reissu, sillä kotiinviemisinä ALO1, 191,5p, KP ja sijoitus 1/11 ! Alhaalla video meidän suoritukset (paitsi paikkamakuu), videoinnista kiitokset Lauralle!Liikkeiden suoritusjärjestys: Paikkis, liikkeestä maahan, luoksetulo, kapulan pito, seuraaminen, hyppy, kaukot.

Paikkamakuu 9
Oltiin toisessa paikkisryhmässä. Sopivasti juuri ennen meidän paikkisvuoroa Mysti alkoi kakomaan luultavasti vetämäänsä ruohoa ulos, mutta eipä sieltä mitään sitten tullutkaan niin päästiin onneksi paikkikseen asti :D Mysti ei mennyt muiden käskyihin ja teki muutenkin hienon paikkiksen, harmillisesti lopussa vilkaisi meidän kohdalla olevaa liikkuria, joten koiralta jäi kuulematta mun ensimmäinen sivulle -käsky. Jouduin siis antamaan tässä tuplakäskyn, josta pisteenmenetys. Tähän lisää treeniä siis!

Seuraaminen 8,5
Alku oli ihan loistava, kontakti ei tippunut liikkeellelähdössä ja ensimmäiset oikealle ja vasemmalle kääntymiset oli super. Hitaasti kävelyssä aluksi vähän hämmentyi, mutta tajusi kuitenkin hyvin että nyt ei pysähdytä vaan mennään hitaasti. Kuten videolta huomaa, tuolla nurkassa Mysti sai nenäänsä jonkun hajun, ja lähti sitä vähän nuuskimaan. Jokin siellä voimakkaasti haisi, koska muutkin koirat tutkivat samaa kohtaa. Tästä haahuilusta lähti siis 1,5p. Sain Mystin siitä kuitenkin pienellä kannustuksella mukaan, ja juoksuosuus meni mukavasti, vaikka kontakti hieman tippuikin loppua kohden. Muuten olen tyytyväinen!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Tämä oli ensimmäinen liike ja olin niin kauhuissani etten tajunnut edes varmistaa, että menikö se varmasti maahan. Kyllähän se meni, ja videolta näki ettei maahanmeno ollut ihan niin napakka kuin toivoisin, mutta ilmeisesti tämä suoritus riittää alokkaassa hyviin pisteisiin. Mysti oli alusta lähtien hyvin mukana, ja seuruu sekä perusasentoon palaaminen tuossa pätkässä oli tosi kiva.

Luoksetulo 10
Olisi voinut olla vauhdikkaampi, mutta tieskinkin ettei se tässä mitenkään täysiä tule pinkomaan luokse. Perusasento oli hyvä.

Noutoesineen pitäminen 10
Tuntui että en saanut kapulaa edes sihdattua koiran suuhun, kun kädet vaan vapisi :D Mysti otti kapulan jotenkin tosi löysästi suuhun, ja sekuntit tuntuivat ikuisuuksilta kun tuijotin vaan kapulaa että milloin se putoaa maahan. Ei onneksi pudottanut sitä, ja tästäkin täysi kymppi. Mysti alkoi jostain syystä myös tuijottelemaan yleisöön samalla kun piti kapulaa suussa, vaikka haluaisin, että sillä on koko ajan katsekontakti muhun.

Kauko-ohjaus 10
Ei yhtään niin napakat vaihdot kuin treenatessa, ja tuntui että istuminen jäi vähän vajavaiseksi. Silti Mysti oli ihan hyvin hereillä, eikä vaipunut mihinkään transsiin kaukoissa.

Estehyppy 10
Se ei ole ikinä tullut hypyn ohi, mutta tässä mä jopa hetken mietin, että se näyttää ihan siltä että on unohtanut kokonaan mikä liike tää on. Onneksi tuli yli ihan nätisti, mutta perusasennossa oli jotain hämminkiä. Silti ihan suora perusasento ja hyvät pisteet.

Kokonaisvaikutus 10
Ah ihanaa, se on ohi, oli mun ekat fiilikset. Mulla ei ollut mitään hajua millaisia pisteitä ollaan saatu, ja innostuin siitä että jes, ainakin kokonaisvaikutus oli 10. Tuomari kehui kovasti meidän menoa ja sanoi, että todella kaunista koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä. Tuli ihan mahdottoman kiva fiilis!

Kehästä poistuttua mulle valkeni, että saatiin melkein kaikista 10, muutamaa liikettä lukuunottamatta. Hyvä ettei itku tullut! En olisi ikinä uskonut, että me pystytään tällaiseen suoritukseen, saatika meidän ekoissa tokokisoissa, ja olin niin mahdottoman ylpeä Mystin työskentelystä koko meidän suorituksen ajan. Tuntui, että me oltiin kehässä hyvänä tiiminä. Me ei olla ikinä treenattu tokoa palkattomasti, mutta hyvin näytti sille kehut riittävän kisoissa. Treenattavaa toki riittää vielä, mutta kai se on nyt uudestaankin mentävä kokeilemaan onnea, kun oli näin huikea startti tokouralle. Mun pieni ihana. <3

9 kommenttia:

 1. Onnea! ❤️ En kestä miten Mysti heilutti häntää (ainakin melkein) koko kokeen ajan, ihana!

  VastaaPoista
 2. Onnea vielä! Olipas hienon näköistä menoa videolta katsottuna :)

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea! Hienot kisauran korkkaukset tokossa ja agissa. Harri on yleensä löyhä pisteissä mutta noin hyviin pisteisiin täytynyt mennä silti ihan nappiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mennyt kyllä kieltämättä ihan yli odotusteni tämä kisauran korkkaus! Olen myös ymmärtänyt että Harri antaa helposti hyviä pisteitä, mutta silti oon erittäin tyytyväinen koiran tekemiseen kisoissa, eikä onneksi mitään suurta hämminkiä missään liikkeessä ollut! :)

   Poista
  2. Joo ja tosi hyvin kun ohjaajallekin uusi laji. Tokossa on kaikki niin tarkkaa ohjaajankin puolesta. :D Nyt kannattaa ottaa ennen seuraavia kisoja muutamia kisamaisia treenejä (esim.1-3 liikettä) tai ainakin liikkurin kanssa. Nimim Nova ekojen virallisen jälkeen treeneissä, tiesi sitten liikkurin kanssa kaiken paremmin kuin minä.

   Poista
  3. Nyt vasta koneella katsoin videon. Ihana pieni koira :) Kuvat aina hämää, Gavaakin luullaan usein isommaksi (onhan sitä korkeutta kyllä).

   Poista
  4. Joo ehdottomasti pitäisi treenata nyt liikkurin kanssa, koska Mysti aina välillä vilkuili että mitäs toi tyyppi tossa tekee :D Mutta mitäpä mä voin koiralta odottaa, kun treenimäärä on tosi pieni eikä liikkurin kanssa olla tehty. Huh, niin paljon hommaa vielä, mutta ehkä tää tästä! :D

   Poista