keskiviikko 11. lokakuuta 2017

ASCA-agia ja kontaktiongelmia

Viimeiset 5 viikonloppua on kulunut Mystin kanssa agilitykisojen parissa. Kisauran korkkauksesta kirjoitinkin jo, mutta sen jälkeen on ollut yhdet ASCA-agilitykisat sekä kolmet viralliset agikisat.

ASCA-agilityä kisattiin 23.9.-24.9.2017 Ojangossa Racinel Areenalla. Tuomariksi oli saapunut belgialainen Allard Wagenaar. Mysti osallistui molempina päivinä kaikille radoille, joka tekee siis 12 starttia koko viikonlopulle, hui! Kotiinviemisinä viikonlopulta 4 Q-tulosta (0-rata) ja titteli GS-N. Ensimmäisenä kisapäivänä Mystistä paljastui uusia puolia, sillä se oli niin kiihdyksissä radoilla, että ei malttanut ottaa kontakteja. Treeneissä se ei ole tehnyt mitään vastaavaa, joten aloin stressaamaan sitä, jos tämä nyt tulee tavaksi kisoissa. Kontaktivirheitä ei muistaakseni tullut, mutta haluan Mystin pysähtyvän puomille sekä A:lle, eikä mulle kelpaa tollaset Myyn itse kehittelemät juoksarit. Pari kertaa huomautin koiralle siitä, mitä kontakteilla kuuluu tehdä, ja onneksi se auttoi. Ainakin hetkellisesti.

© Photos by Mira Sinisalo


"Kontaktiongelmia" on ollut nyt muissakin kisoissa. Mysti tekee radalla muuten tosi kivasti, mutta ei vaan malta aina pysähtyä odottelemaan kontaktiesteen päähän. Mun pitää itse muistaa aina radalla antaa Mystille palaute kontaktilla possuilusta, sillä se kyllä uskoo kun sille sanoo. Tämä pitää todella ottaa tehotreeniin, sillä kokemuksesta tiedän, että kontaktiongelmat on todella turhauttavia! Tosin ainoa paikka korjailla virheitä on kisat, sillä treeneissä Mysti tekee kaikki kontaktit hyvällä maltilla loppuun asti. Mun pitäisi vain olla kisoissa täysin mustavalkoinen ja malttaa itse korjata Mystin virheet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti