Sivut

tiistai 28. marraskuuta 2017

TK1 Mysti

We did it! Nyt on Mystillä eka koulari kasassa! :) Käytiin hakemassa Mystille alokasluokan vika ykköstulos lauantaina 25.11. Paikkana Vantaan Racinel Areena, tuomarina Pirkko Bellaoui.

Koetta edeltävinä päivinä mulla oli ihan rento ja luottavainen olo kokeen suhteen, mutta itse kisapäivänä olin aivan hermona. Ei mitään hajua mistä jäätävä epävarmuus iski, mutta olin yhtäkkiä aivan varma, että tästä ei tule yhtään mitään, ja kahden hyvän ykköstuloksen jälkeen ei meillä ole muuta mahdollisuutta kuin epäonnistua. Onneksi olin väärässä, sillä meillä oli oikeestaan aika hauskaa Mystin kanssa kehässä ja päästiin hyvään fiilikseen. Kirjoitan omat kommentit liikkeistä suoritusjärjestyksessä.

Paikkamakuu 9
Jälleen kerran Mysti oli omassa transsissaan ja jäi katselemaan kun liikkuri tuli meidän kohdalle, mutta tämä oli arvattavissa. Laiska omistaja kun ei ole treenannut tätä ollenkaan. Sekä maahan- että sivulle- käskyissä jouduin antamaan voimakkaan kroppa-avun, kun Mysti kattoi mua molemmilla kerroilla ihan että häääh. Niistä siis molemmista puolen pisteen vähennys, eli yhteensä piste pois. Ilman voimakasta kroppa-apua olisin joutunut varmasti antamaan tuplakäskyn, joten tämä oli tietoinen valinta. Pitäisi nyt oikeesti saada tämä Mystin paikkistranssi hallintaan. Onneksi sentään pysyi maassa. :D

Luoksetulo 9
Tuli ihan kivalla vauhdilla sivulle, mutta perusasento ei ollut täydellinen. Tästä varmaan johtui pistevähennys, muuta en keksi.

Kauko-ohjaus 9,5
Mun makuun oikein kivat! Mysti oli kivasti kuulolla, eikä häiriintynyt ihan siinä koiran takana olevaa liikkuria. Kaukopaikka oli merkattu tötteröillä, eikä Mysti onneksi hämmentynyt, kun joutui ekaa kertaa ikinä kahden tötsän väliin kaukoja tekemään.

Maahanmeno seuraamisen yhetydessä 9
Vähän jäi vinoon kun käskin maahan, mutta muuten hieno, ja perusasento oli täpäkkä. Ja kiva pätkä seuruuta tämän yhteydessä.

Seuraaminen 9
Piti paikan ja kontaktin kivasti! Tähän oon todella tyytyväinen, seurasi kivalla ilmeellä ja reagoi heti käännöksiin ja pysähdyksiin. Tästä jäi kiva fiilis.

Noutoesineen pitäminen 10
Mysti meinasi rynnätä liikkurin luo kun huomasi, että liikkuri nosti kapulan pöydältä. :D Itse liike meni kumminkin kivasti.

Estehyppy 8
Muuten ihan todella kiva, mutta -2p lähti siitä, kun Mystin takajalka hieman kolahti rimaan. Onneksi rima ei tullut alas. Hypä perusasento.

Kokonaisvaikutus 10
Olin niin huojentunut suorituksen jälkeen, että meni aikalailla ohi kaikki mitä tuomari sanoi, mutta muistaakseni omista maneereista sain huomautusta, varsinkin paikkiksen yhteydessä, mutta ei tullut yllätyksenä. :D Tuomari kuitenkin kehui mun ja Mystin yhteistyötä, jonka johdosta tästä kymppi.

Lopputuloksena siis ALO1, 183p, KP, sija 2/11 ja koulari TK1! Fiilis oli erinomainen kokeen jälkeen, vaikka jännittikin kovasti ja itse kokeeseen ilmoittaminen kävi aivan hetken mielijohteesta, niin kyllä kannatti mennä. Avoimen korkkaamista joudutaankin odotella, koska sen suhteen meillä on ihan hirveästi hommaa vielä. Ennen sitä treenataan liikkeitä rally-tokoa varten, niin pääsisi sitäkin testaamaan kisoihin alkuvuodesta Mystin kanssa. :)

Todella tyytyväinen koira :D

6 kommenttia: