Sivut

maanantai 13. marraskuuta 2017

Ykköstulos kunniapalkinnon kera

Mä vasta tajusin, että oon kokonaan unohtanut tehdä postauksen meidän toisista tokokisoista. :D Käytiin siis Lohjalla 4.11. Juha Kurtin tuomaroimissa tokokisoissa, ja saatiin meidän toinen ALO1 pistein 183 sekä lisäksi kunniapalkinto.

Mulle iski pieni paniikki, kun huomasin, että paikkis on vasta yksilöliikkeiden jälkeen. En ole ikinä tullut ajatelleeksi, että niinkin päin voi olla. Meitä ennen ollut koira päätti nostaa koipeaan kehään juuri kaukoliikkeen suorituskohdalle, mutta onneksi sen paikkaa sitten siirrettiin.

Suoritus ei tällä kertaa ollut Mystin (eikä mun) paras, ja se selvästi reagoi tällä kertaa mun jännitykseen. Onneksi silti meni ihan hyvin, vaikka jännitinkin ja koira oli vähän haahuilutuulella.Seuraaminen 10
Seuruu oli ensimmäinen liike, ja Mystin kontakti tippuili välillä. Ei selvästi ihan hoksannut että mikä on homman nimi, mutta piti paikkansa tosi hyvin koko kaavion ajan, joten tästä täydet. Itseä harmitti silti katsekontaktin tippuilu, vaikka tuomari sanoi liikkeen jälkeen, että hieno suoritus.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5
Lähti ihan kivasti liikkeelle, mutta juuri ennen liikkurin käskyä pyytää koira maahan Mysti vilkuili jonnekin muualle ja ei enää seurannutkaan oikeassa kohdassa, joten annoin aika voimakkaan avun sille yrittäessäni saada sen takaisin hyvään seuruuseen. Samoin maahan -käskyssä käytin voimakasta vartaloapua, koska Mysti ei ollut tilanteessa ihan mukana. Lopun sivulletulo (muistaakseni) oli ihan jees.

Luoksetulo 10
Olisi taas jälleen kerran saanut olla nopeampi ja täpäkämpi. Mutta ihan hyvä.

Noutoesineen pitäminen 10
Tämä oli taas hyvä. Eipä tässä kyllä ole ollutkaan ongelmia, eikä ollut onneksi nytkään.

Kauko-ohjaus 7,5
Voi plääh. Tuplakäskyt molemmissa vaihdoissa! Tuntui, että Mysti oli aaaivan ulapalla. Tämä suoritettiin koiran peräpää yleisöön päin, ja tuntuu, että Mysti jäi vähän kuuntelemaan mitä siellä takana tapahtuu.

Estehyppy 10
Varman oloisesti tuli esteen yli, mutta juuri kun Mysti oli päässyt esteen yli, otti joku aivan siinä vieressä kehän laidalla järjestelmäkameralla kuvan, ja kameran sulkimesta kuului todella kova ääni, josta Mysti hämmentyi ja vilkaisi ensin kameraan päin, ja sen jälkeen vasta asettui sivulle. Tuomari antoi tämän meille anteeksi, ja pyysi kameramiestä siirtymään muualle, sillä oli ilmeisesti aiheuttanut muillekin alokaskoirille häiriötä.

Paikkamakuu 8
Tuplakäsky sivulle istumisessa paikkiksen jälkeen. Plääh. Tätä pitäisi nyt oikeasti alkaa treenaamaan. Tällä kertaa Mysti ei katsonut liikkuria, vaan ei jostain syystä reagoinut mun "sivu"- käskyyn, vaikka tuijottikin mua siinä maassa. Tyyppi oli ihan jossain transsissa rentouttavan minuutin makoilun jälkeen. :D

Kokonaisvaikutus 10
Tuomari totesi että ihan kivalta näyttää, ja huomaa että on nuori koira kyseessä ja reagoi ympärillä tapahtuvaan. Tämän kyllä allekirjoitan tämän kokeen osalta täysin.

Tuli kyllä itsellekin yllätyksenä, kuinka paljon Mysti otti häiriötä kehän ulkopuolella tapahtuvasta. Tätä ongelmaa ei ole ennen ollut treeneissä (milloinkohan viimeksi ollaan edes treenattu...) eikä edellisissä kisoissa, mutta tiedä sitten mikä aiheutti tällä kertaa haahuilua. Omaksi osaksi saan varmasti syyttää itseäni, koska olen varmaan todella outo kisapaikalla, aivan kauhusta kankeana. Kaikesta huolimatta pitää kyllä olla tyytyväinen, hienosti Mysti suoritti kuitenkin liikkeet loppuun asti tsempaten! Nyt vaan lisää treeniä ongelmakohtiin, eiköhän tästä vielä hyvä saada. :)

Ps. Meillä oli nyt agilityviikonloppu! Eilisen paras tulos oli 10, jolla päästiin kakkossijalle ja tänään napattiin nollavoitto agilityradalta, eli toinen LUVA kakkosista!

2 kommenttia:

  1. Näin ummikon silmin ja Mystin ikään nähden ootte kyllä ihan huippuja! Mua kiinnostais tietää et miten oikein oot alunperin lähteny tokon pariin ja oisko sulla antaa jotain suositusta koirakoulusta tms pääkaupunkiseudulla minkä avulla lajista vois päästä jyvälle? Tokoilu kiinnostais ihan hirveesti lajina mutta oman pennun kanssa tarvis kyllä ammattilaisen ohjausta että pääsis kunnolla tekemiseen mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Pakko myöntää että meillä ei kyllä oo kauheesti kouluttajista kokemusta, mutta ymmärtääkseni monet koirakoulut järjestää ihan sisätiloissa arki- ja pentutokoa :) Kaverini on käynyt Taitoa tassuihin- nimisessä koirakoulussa, ja muitakin vastaavia löytyy useita pk-seudulta! Mulla innostus tokoon lähti ihan vaan siitä koiran kanssa yhdessä tekemisestä :)

      Poista