Sivut

tiistai 2. tammikuuta 2018

Vuosi 2017 ja tavoitteet vuodelle 2018

Niin se vuosi taas vaihtui ja on aika tarkastella kuinka meidän vuosi 2017 oikein sujui ja mitä on toiveissa vuodelle 2018. Meidän tavoitteet näytti viimevuodelle tältä ja näin meillä sujui:

Iines 2017
- korkataan agilityssä 3-luokka Kisattiin muutamien starttien verran alkuvuodesta ja kaverini lainasi Iinestä toukokuussa kahden startin verran saaden tulokset molemmilta radoilta. Itse juoksin pelkkiä hyllyjä Iineksen kanssa. Vaikka startteja meille kertyi ihan onneton määrä voi silti sanoa, että korkattiin kyllä kolmoset, muita tavoitteita ei agiin ollutkaan.

- rally-tokon alkeita → Me hurahdettiin keväällä rally-tokoon, ja uskaltauduin ihan kisaamaan asti. Kolme koetta, kolme hyväksyttyä tulosta, jokaisesta yli 90p ja RTK1. Avoimen juttuja kyllä treenattiin, mutta kisaamaan ei enää menty toukokuussa saavutetun alo-koularin jälkeen, sillä kahdessa viimeisessä kisassa Iines oli taas todella paineistunut eikä se selvästikään nauttinut tilanteesta, vaikka hyvin suoriutuikin maaliin asti. En halua väkisin raahata Iinua paikkoihin, joissa sitä ahdistaa, mutta kai se on jossain vaiheessa testattava, kuinka suksi luistaa avoimessa.
- pari kertaa lampaille → Iines kävi paimentamassa Terhillä muutaman kerran, ja löydettiin tyypin vahvuuskin: lampaiden haastaminen. :D Iines osaa olla kyllä hyvä lampailla, jos vaan malttaa keskittyä. Intoa on enemmän kuin järkeä.
- BH → Nämä ajatukset hylkäsin rallykoularin jälkeen. Ei me kyllä treenatukaan, mutta kaikki kisaaminen sai jäädä tauolle toukokuussa, kun Iinulla oli taas joku herkkyyskausi kisaamisen suhteen.
- hakutreenejä aktiivisemmin kuin viime vuonna → Kyllä me taidettiin kaksi kertaa hakuilla, mutta se ei tosiaankaan ole enempää kuin vuonna 2016. Tämä tavoite siis ei täyttynyt.
- hiotaan jo osatut tokoliikkeet parempaan kuntoon → Periaatteessa kyllä, sillä Iineksellä on aika hyvällä mallilla alokasluokan tokoliikkeet. Kisatavoitteita ei ollut, eikä kisattukaan. Vuoden treenatuin juttu oli varmaankin jäävät, ja Iines tekeekin nykyään ihan tosi päheetä liikkeestä istumista!Mysti 2017
- tokon kisauran korkkaus: ALO1-tulos 
→ Uskaltauduttiin kaverin seuraksi tokokisoihin lokakuussa, vaikka Mysti ei ollut treenannut ollenkaan tokoa pariin viikkoon ennen koetta. Sieltä napsahti meidän ensimmäinen ALO1-tulos luokkavoitolla. Samaan syssyyn ajattelin kisata koularin kasaan, ja marraskuussa saavutettiinkin TK1 meidän kolmansissa kisoissa. Kolme tokokoetta, kolme ykköstulosta. Tähän oon tyytyväinen!
- avoimen luokan liikkeet haltuun → Ei voi kyllä sanoa, että avoimen liikkeet olisi hallussa. Esimerkiksi ruudun alkeita kyllä tehtiin, mutta ei niin paljoa, että koira oikeasti sen osaisi suorittaa. Nouto jaksaa mua ahdistaa edelleen, enkä oo pistänyt tikkuakaan ristiin tämän liikkeen opettamiseen koiralle.
- muutama kerta lampailla → Siinä missä Iineskin, Myy pääsi myös Terhille paimentamaan. Tätä olisi kyllä pitänyt harrastaa ahkerammin, niin hienosti Mysti tekee lampailla.
- paimennustaipparit → Tämä oli vähän extrahommia, ja se jäikin nyt meiltä sivuun. Ei ollut mitään meille sopivia taippareita, eikä huvittanut lähteä Kuopioon asti ajelemaan PAIM-T tittelin perässä.
- jäljestyksen alkeet haltuun → Jotain pientä namijälkisysteemiä Mystille kehitin, mutta tämä ei kyllä mene mun seulasta läpi. Ehkä joskus vielä. :D
- hakutreenejä → Muutamat hakutreenit käytiin tekemässä, joka olikin tavoite. Mystin mielestä ei ollut aluksi kovinkaan mielenkiintoista etsiä puolituttuja metsästä, mutta kyllä se lopuksi alkoi sujumaan, kun tajusi, että tyypeiltä saa herkkuja. Itse ainakin opin hakuilusta paljon treenatessa osaavampien kanssa. Esineruutua tehtiin hieman enemmän, joten kai senkin voi tähän laskea.
- agilityssä kisavalmiiksi → Tämän olin laittanut aika ympäripyöreästi tavoitteisiin, mutta kyllä tarkoituksena olikin startata kisaaminen. Tavoite agin osalta toteutui paremmin kuin hyvin: syyskuussa aloitettiin kisaura, lokakuussa 2-luokkaan, joulukuussa nousu 3-luokkaan. En olisi ikinä uskonut, että vielä tämän vuoden puolella noustaan kolmosiin, mutta Mystillä oli kyllä huikea kisantäyteinen syksy. Se on saanut hurjasti lisää nopeutta ja estevarmuutta, innolla odotan tämän vuoden kisoja!

- hihnakäytös paremmaksi → Mystillä oli hyvä kausi hihnassa vetämisen suhteen kesällä, kun mä jaksoin ahkerasti puuttua vetämiseen. Vieraille koirille se ei onneksi rähise, mutta nykyään on taas suuri hinku edetä lenkillä nopeammin kuin emäntä. Onneksi se ei sentään ihan mahdoton kiskoja ole.
- viralliset luustokuvat → Elokuussa koitti tuomion päivä, tämä kauhulla odotettu läpivalaisu eläinlääkärillä. Onneksi sain huokaista helpotuksesta, kun tulokset tulivat: A/A, 0/0, LTV1 ja VA0. Onnea on terve harrastuskaveri!


Itselleni olin asettanut tavoitteeksi kasvattaa malttia ja kärsivällisyyttä ohjaajana. Tässä en varmaan ikinä tule kehittymään. :D Yksi iso muutos kuitenkin on, että olen oppinut nauttimaan kisaamisesta. Varsinkin agilitykisat ovat olleet ihan mahtava pakokeino koulujutuista ja muusta arjesta, saa viettää aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa ja katsella upeiden koirakoiden huikeita suorituksia. Kisattiin todella ahkerasti Mystin kanssa syksyllä, ja tämä rutiininomainen kisaaminen onkin auttanut ihan hurjasti mun kisajännitykseen, eikä ensimmäisenä fiiliksenä kisapäivän aamuna ole enään paniikki. Sanotaan, että kisaamista ei voi oppia kuin kisaamalla, ja sen kyllä allekirjoitan nyt ihan täysin. Kävin myös kahdella HSKHn järjestämällä agilityn radanlukutaitoa käsittelevällä luennolla, jotka inspiroivat mua ihan toden teolla kehittämään omia sekä koiran taitoja. Meillä on vapaatreenikortti kotihallille koko kevään ajan, joten kerrankin päästään oikeasti kunnolla treenaamaan!

Vuosi 2017 oli kaikenkaikkiaan hyvä. Koirat voivat hyvin ja elämä sujui leppoisasti, toivottavasti näin tulee olemaan myös tänä vuonna! Heikkohammas-Iinekseltäkin murtui "vain" yksi hammas vuonna 2017, ja se on jo ihan hyvin Iinulle. Toivottavasti selvitään nyt pitkään ilman hampaanpoistoja.

Kiitos kuuluu miehelleni näistä upeista studiokuvista!

Sitten olisikin aika pohtia hieman, mitä me tavoitellaan vuonna 2018:

Iines 2018
- hyvänmielen treenaamista
- muutamat agilitykisat
- rallyn AVO-luokan korkkaus
- terveenä ja vetreänä pysyminen
- paimennusta

Mysti 2018
- 3-luokan korkkaus, serti joko agiradalta tai hyppäriltä
- muutamia nollia agilityssä
- paimennusta
- tokon AVO-luokan korkkaus
- rally-tokossa RTK1 (jos hurjaksi rupean niin jopa RTK2)

Näistä me lähdetään liikkeelle ja katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan! En halua ottaa liiallisia paineita, vaan tehdään aikalailla oman fiiliksen mukaan, mikä milloinkin sattuu huvittamaan. :D Agility tulee Mystin kanssa kuitenkin olemaan varmasti edelleen se ykkösjuttu, ja Iineksen kanssa halutaan avartaa maailmaamme rallyn osalta. Oma tavoitteeni on hillitä itseni ja malttaa pitää koirien treenit lyhyinä ja ytimekkäinä sekä suunnitella treenit fiksusti jokaisen lajin osalta, eikä vaan mennä heilumaan hallille ja pohtimaan mitä tekisi. Pyrin myös pitämään kirjaa koirajutuista niille tarkoitettuun kalenteriin, jospa se auttaisi kisojen, treenien ja kulujen suunnitteluissa. Ainiin, ja haluaisin myös ryhdistäytyä valokuvaamisen suhteen ja ikuistaa enemmän kuvia koirista!


Ihanaa ja koirantäyteistä vuotta 2018 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti