Sivut

maanantai 5. helmikuuta 2018

Rally-tokoa ja synttäreitä

Alkuvuosi on vierähtänyt taas kisatessa, ja päästiin myös juhlimaan molempien tyttöjen synttäreitä. Iines täytti 7 vuotta 15.1., ja Mystille tuli 2 vuotta mittariin 1.2. Onnea murut! <3 Ei voi ikinä liikaa kummastella mihin nämä vuodet oikein vierii. Iineksellä ei vielä onneksi ikä tunnu painavan, toivottavasti tällä linjalla jatketaan vielä pitkään, ja Mystikin on pikkuhiljaa aikuistunut hienoksi naiseksi. :D


Tammikuussa startattiin agilityssä Mystin kanssa kolmosissa ekan kerran. Tähän mennessä meillä on 3-luokan kisoista kasassa hyllyjä, pari kymppiä, ja eilen hyppäriltä harmillinen 5, kun yksi rima tuli alas. Fiilis on radoilla kuitenkin ollut erinomainen, ja nautin jokaisesta hetkestä radalla tuon neitokaisen kanssa! Sillä on todellakin tekemisen meininkiä matkassa mukana, ja sitä paremmin meillä menee, kun vaan luotan koiraan ja painelen itsekin täysiä. Vielä koiran nuoruus näkyy joissain kohdissa, esimerkiksi sen estefokus ei ole vielä erinomainen, mutta pikkuhiljaa kehitytään siinäkin.

Viime viikonlopun radoista jokainen tuntui mukavan sujuvalta, ja keppi- sekä irtoomistreenit tuottavat selkeästi tulosta. Kontaktitkin otettiin viikonloppuna oikein mallikkaasti, joka kyllä lämmitti mieltä, kun syksyllä Mysti ei niitä meinannut malttaa ottaa kunnolla.

Tammikuussa käytiin Mystin kanssa myös testaamassa, miten rally-tokon alokasluokka meiltä luonnistuu. Treenimäärä kyseiseen lajiin on tasan sen verran, että aloin opettaa Myylle eteentuloa vasta sen jälkeen, kun olin sen kisoihin ilmonnut. :D Nämä tuplakisat pidettiin 27.1. Vantaalla Racinel Areenalla, ja tuloksiksi ALOHYV 99/100p sekä ALOHYV 89/100p. Ei mitään hajua mistä yksi piste lähti molemmilla radoilla, mutta tokalla radalla -10p tuli siitä, kun suoritin väärin sen kyltin, missä koira tulee ensiksi eteen istumaan, ja siitä lähdetään peruuttamaan askelia. Minä reippaana itseoppineena en pyytänyt koiraa alussa istumaan, vaan lähdin suoraan peruuttamaan koira edessäni, ja luulin tekeväni kaiken täysin oikein. Nää on näitä. :D Pitäisi joskus varmaan treenata jonkun kanssa, joka osaa neuvoa mulle, kuinka liikkeet suoritetaan oikein. Kisat meni oikein mallikkaasti, ja Mysti teki kyllä kivasti hommia, vaikka se ole varmaan ikinä joutunut seuraamaan hihnassa eikä se ollut ikinä nähnytkään rallykylttejä. Soitellen sotaan- meiningillä mentiin, mutta onneksi ihan hyvällä menestyksellä, ja koira jaksoi erinomaisesti keskittyä vielä toisellakin radalla, vaikka olikin pitkä odottelu ratojen välillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti